Pokemon GO

· Kommunikation, Marketing · , , ,

Pokemon GO er det nye for produkter og brands

Spillet Pokémon GO til iOS og Android er på ingen tid blevet det helt store hit på internettet – hos børn såvel som voksne over hele verden.

Det er nu allerede på to dage efter udgivelsen i USA var Pokémon GO installeret på 5,16 % af alle Android-enheder i USA. Det er nok til at spillet allerede efter første dag overgik Tinder i antal installationer, der kun ligger på omkring 2,3 % af Android-enhederne i USA – noget der har taget appen knap 3 år at nå.

60 % af alle dem, der har downloadet Pokémon GO i USA indtil videre, spiller dagligt spillet. Det betyder, at Pokémon GO allerede nu nærmer sig en daglig aktivitet af brugere i USA, der er på højde med Twitters. De mange aktive Pokémon GO-spillere svarer til cirka 3 % af alle aktive Android-brugere i USA, mens Twitter ligger på cirka 3,5 %.

Selv om konceptet i Pokémon GO er hamrende simpelt, er jagten efter nye Pokémons også hamrende afhængighedsskabende.
Derfor er den gennemsnitlige tid, der bruges i Pokémon GO om dagen, allerede oppe på hele 43 minutter og 23 sekunder, mens flere af de store sociale medier som WhatsApp, Instagram, Snapchat og Messenger ligger meget lavere. Tættest kommer WhatsApp med ’kun’ 30 minutter og 27 sekunder.

Trafikken på hjemmesiden APKMirror, hvor du kan hente Pokémon GO til Android sikkert i modsætning til flere andre hjemmesider, er eksploderet.
Ifølge tallene er hjemmesiden gået fra cirka 600.000 besøgende inden lanceringen af Pokémon GO til over 4 mio. den 6. juli. Der er altså ingen tvivl om, at efterspørgslen for appen uden for USA, Australien og New Zealand er enorm.
Disse imponerende tal så kort tid efter lanceringen er altså ikke til at tage fejl af. Det interessante bliver også at se, hvordan Pokémon GO klarer sig over længere tid – om den enorme hype kan holdes ved lige, eller om spillet pludselig dør hen lige som eksempelvis Flappy Bird, hvor årsagen dog lige så meget var, at udvikleren bag spillet selv fjernede det.
Hvordan tror du fremtidsudsigterne for Pokémon GO ser ud? Er vi ved at se det nye Angry Birds, eller bliver det kun en kortvarig succes? Giv endelig din mening til kende i en kommentar herunder.

Pokemon GO link
Se Pokemon GO video her (YouTube)

 

Hvad betyder det for markedsføring?

Det betyder at man nu kan lokke sine kunder hen til sin butik eller sit produkt. Coca Cola kan få dig hen til køledisken. Shell kan få dig på tanken.

Nintendo aktien er eksploderet efter udgivelsen og højst sandsynligt vil de om kort tid sælge reklamer i deres Pokemon GO app ved at sælge “places” med sjældne figurer og naturligvis en butik eller et produkt i nærheden.
Med udgivelsen på 20 året for Pokemon er det underligt at se målgruppen – som jeg vil vurdere til max. 14 år – faktisk er langt højere. Dem man møder på gaden, der håber på, at en figur “spawner” eller et æg “hatcher” på gaden er 25-30 år. Altså dem, der var børn til første udgivelsen- og ikke nuværende børn.
Dette giver en mere købestærk segment, der ikke er underlagt restriktioner for upassende markedsføring. Denne målgruppe må gerne modtage for reklamer for øl og spiritus, så her vil disse producenter have et kæmpe marked, da mobilen er og altid har været en del af deres liv.
Det minder lidt om da Povl Kjøller havde comeback i starten af 1990’erne og alle sang Kaj og Andrea.

Inden længe vil ligende AR spil dukke op og tilbyde flere produkter og brands. Så alt i alt en spændende fremtid for kommunikations branchen, hvor forbrugeren bliver mere og mere selviscenesættende i sit eget reklame univers.

Dette er kun starten på noget stort.

/th

 

Fotex-Havnen-Vejle

Føtex på havnen i Vejle har allerede forstået at bruge Pokemon GO og AR i deres markedsføring.

 

Written by admin · · Kommunikation, Marketing · , , ,
NæsteHej alle!

0 Comments